|
Kesilen etleri gün içinde tüketmeyin!
|
|
|
Göze hoş görünen dişler ve sağlıklı diş etleri olan bir ağız kişinin yaşamına pozitif izlenimler katar.
|
|
|
İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, vatandaşları Kurban Bayramı'nda etleri çiğ veya az pişmiş olarak tüketmemeleri konusunda uyardı.
|
|
|
Sağlıklı bir diş yapısına sahip olmak herkesin isteğidir ancak diş sağlığını korumak adına farkında olmadan yaptığımız yanlışlar dişler ve diş etleri üzerinde telafisi çok güç sonuçlar doğurabiliyor.
|
|
|
Dünya Sağlık Örgütü işlenmiş etleri kanserojen olarak tanımladı. Sucuk, jambon, pastırma gibi işlenmiş etler, sigara ve asbest kadar tehlikeli.
|
|
|
Memorial Şişli Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları Bölümü'nden Dr. Dt. Bengi Kaya Mert "Sağlıklı Diş Etleri İçin Lazer Teknolojisi" hakkında bilgi verdi.
|
|
|
Diş eti kanamaları diş eti iltihaplanmalarının göstergesidir. Bu durumda kanayan diş etleri şişmelere ve ağrılara neden olabilir.
|
|
|
Dermatolog Doç. Dr. Alev Eken, botoks yönteminin aşırı terleme sorununa karşı etkili olabileceğini gösteren araştırmalar olduğunu belirtti.
|
|
|
Bebek sütten nasıl kesilir? Anne, çocuğu kaç aylıkken emzirmeyi bırakmalı? Çocuk terapisti ve aile danışmanı Hatice Kübra Tongar, cevapla.tv'nin sorusuna bakın ne yanıt verdi?
|
|
|
Lüleburgaz Devlet Hastanesi diyetisyeni Özge Özdemir, kurban etlerinin kesildikten hemen sonra tüketilmemesi gerektiğini bildirdi.
|
|
|
Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi Osman Güldemir, muhafaza edilmek için dondurulan etlerin üzerine etiketler atılmasını önerdi.
|
|
|
Sağlıklı dişler için sağlıklı diş etlerine sahip olmanız gerekir.
|
|
|
Etlerle ilgili bilmemiz gereken noktalar.
|
|
|
Hormon seviyelerindeki ani artışın diş eti iltihaplarına eğilimi artırdığını belirten Diş Hekimi Zafer Kazak, eğer dişler ve diş etleri üzerinde biriken plak yeterince temizlenemezse kolaylıkla diş eti iltihabı, diş etinde hamilelik tümörü gelişebileceğini söyledi.
|
|
|
Güzel bir gülümsemenin ilk kuralı sağlıklı dişler ve diş etleridir. Ancak sağlıksız beslenme, ağız bakımının ihmal edilmesi, sigara kullanımı ve genetik etkenlerle normalde gül pembesi renginde olması gereken diş etleri zamanla koyulaşmaya başlayabilir.
|
|